Usługa cateringowa – ośrodek pobytu dziennego osób starszych, z chorobą Alzheimera i chorobami demencyjnymi

Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie wyżywienia w minimalnym wymiarze: śniadanie, obiad, dla podopiecznych dziennego ośrodka pobytu dla osób starszych, z chorobą Alzheimera, z chorobami demencyjnymi w terminie od 01.11.2019 do 31.03.2021.
Wyżywienie z dostawą do siedziby dziennego ośrodka pobytu dla osób starszych, z chorobą Alzheimera, z chorobami demencyjnymi. Usługa w wymiarze dni roboczych, w godzinach ustalonych umową pisemną. Maksymalna ilość zestawów posiłków dziennie 20. Minimalna 10. Zestawy posiłków muszą być zgodne z normami żywieniowymi dla osób starszych.
Termin składania ofert
do dnia 14-10-2019
Miejsce i sposób składania ofert
- Osobiście w biurze projektu: ZAZ Yava. Al. Pokoju 14, Częstochowa
- Na adres mailowy: biuro@yava.czest.pl
- Listownie na adres: Kalejdoskop. ZAZ Yava, Al. Pokoju 14, 42-200 Częstochowa
Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę
biuro@yava.czest.pl
Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia
Monika Podgórska
Nr telefonu osoby upoważnionej do kontaktu w sprawie ogłoszenia
531084020
Opis przedmiotu zamówienia
Cel zamówienia
Celem zamówienia jest zapewnienia wyżywienia w minimalnym wymiarze: śniadanie, obiad, dla podopiecznych dziennego ośrodka pobytu dla osób starszych, z chorobą Alzheimera, z chorobami demencyjnymi w terminie od 01.11.2019 do 31.03.2021. Wyżywienia z dostawą do siedziby dziennego ośrodka pobytu dla osób starszych, z chorobą Alzheimera, z chorobami demencyjnymi.
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie wyżywienia w minimalnym wymiarze: śniadanie, obiad, dla podopiecznych dziennego ośrodka pobytu dla osób starszych, z chorobą Alzheimera, z chorobami demencyjnymi, w terminie od 01.11.2019 do 31.03.2021. Wyżywienie z dostawą do siedziby dziennego ośrodka pobytu dla osób starszych, z chorobą Alzheimera, z chorobami demencyjnymi. Usługa w wymiarze dni roboczych, w godzinach ustalonych umową pisemną. Maksymalna ilość zestawów posiłków dziennie 20. Minimalna 10. Zestawy posiłków muszą być zgodne z normami żywieniowymi dla osób starszych. Dostarczane posiłki będą musiały spełniać normy zapotrzebowania kalorycznego i gramatury wskazane dla osób w wieku 60+. Dostawca będzie zobowiązany do przedstawiania tabel kaloryczności i gramatury dostarczanych posiłków. Posiłki muszą być dostarczone do Zamawiającego w postaci gotowej do spożycia, w przypadku posiłków ciepłych w odpowiedniej temperaturze, w bezpiecznych i przeznaczonych (z atestem) do transportu i przechowywania żywności opakowaniach. Dystrybucja posiłków na terenie dziennego ośrodka pobytu nie wchodzi w zakres usługi.
Wymagane jest doświadczenie w świadczeniu podobnej usługi, tj. świadczenia usług żywieniowych z bezpieczną dostawa do Zamawiającego dla osób starszych (60+) w zakresie co najmniej 10 posiłków dziennie. Z uwagi na specyficzny charakter osób, dla których przeznaczone będą posiłki preferowane będą oferty podmiotów posiadających doświadczenie w zakresie świadczenia usług żywieniowych dla podmiotów dla osób starszych (60+), zwłaszcza z chorobami otępiennymi, demencyjnymi.
Cenę proszę podać w wymiarze ceny sumarycznej za jeden komplet (śniadanie, obiad, dostawa) brutto.
Kod CPV
55000000-0
Nazwa kodu CPV
Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego
Kategoria ogłoszenia
Usługi
Podkategoria ogłoszenia
Usługi cateringowe
Miejsce realizacji zamówienia
Województwo: śląskie Powiat: Częstochowa Miejscowość: Częstochowa
Harmonogram realizacji zamówienia
Realizacja zamówienia: 01.11.2019 – 31.03.2021
Załączniki
Potencjał techniczny
Udokumentowany odpowiednimi certyfikatami i pozwoleniami SANEPID, HACAP potencjał techniczny do produkcji i dystrybucji produktów żywieniowych, w tym posiłków gotowych (catering) w zakresie: przygotowanie półproduktów, przygotowanie posiłków, transport do Zamawiającego.
Lista dokumentów/oświadczeń wymaganych od Wykonawcy
- Formularz oferty (załącznik do zapytania ofertowego)
- Certyfikaty, zaświadczenia, pozwolenia SEKAP, HACAP. Dokumenty potwierdzające prowadzenie działalności gospodarczej w przedmiotowej branży
Ocena oferty
Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji
Kryteria oceny:
- Udokumentowane doświadczenie i kwalifikacje 51%
- Cena 49% – należy podać stawkę za jednostkę (komplet posiłków na dzień –śniadanie, obiad – na osobę)
Po zakończeniu naboru (najdalej w ciągu 3 dni roboczych od daty zakończenia naboru) komisja skrutacyjna zarejestruje nadesłane oferty (każdej zostanie nadany numer porządkowy), sporządzony zostanie protokół rejestracji ofert. Następnie zostaną one komisyjnie otworzone i zaprezentowane komisji. Złożone oferty w pierwszej kolejności zostaną poddane ocenie formalnej: terminowość złożenia oferty, kompletność dostarczonych wraz z ofertą dokumentów, właściwość wypełnienia oferty, wymagane podpisy.
Następnie oferty zostaną poddane ocenie merytorycznej. Każdej ofercie przyznane zostaną punkty w ogólnej kwocie 100pkt. Punktacja podzielona jest na swa komponenty: merytoryczny i finansowy. W komponencie merytorycznym (ocennym) możliwe będzie uzyskanie maksymalnie 51 punktów za udokumentowane i zgodne z wymaganiami zawartymi w ofercie doświadczenie i kwalifikacje. W komponencie finansowym możliwe będzie uzyskanie maksymalnie do 49 pkt za cenę zawartą w ofercie. Zgodnie z zasadą gospodarnego zarządzania środkami powierzonymi w ramach dofinansowania preferowane będą najkorzystniejsze oferty cenowe. Po przyznaniu punktów oraz ich zliczeniu sporządzona zostanie lista osób zakwalifikowanych do zatrudnienia w projekcie. Lista ta zostanie potwierdzona podpisami wszystkich członków komisji skrutacyjnej. Do zakwalifikowanych osób wciągu dwóch dni roboczych przesłane zostaną informacje o wynikach rekrutacji wraz z zaproszeniem do spotkania z kadrą zarządzającą projektem. Cały proces naboru ujęty zostanie w protokole rekrutacji do projektu. Łącznie czas rozstrzygnięcia postępowania i ogłoszenie jego wyników 10 dni roboczych.
Wykluczenia
Wykluczone z postępowania są podmioty nie legitymujące się stosownymi do obrotu i produkcji żywności dokumentami, zaświadczeniami i pozwoleniami SANRPID, HACAP. Wykluczone są podmioty nie prowadzące działalności gospodarczej w podmiotowej branży.
Zamawiający – Beneficjent
STOWARZYSZENIE YAVA
Adres
Lakowa 101
42-280 Częstochowa
śląskie , Częstochowa
Telefon 343618056
Fax 343618056
NIP 5732544630
Tytuł projektu
Kalejdoskop. Usługi asystentury społecznej i opiekuńczej.
Numer projektu: RPSL.09.02.05-24-03HD/18-00
Źródło
Numer ogłoszenia w bazie konkurencyjności
1209732
Status ogłoszenia
Aktualne